Az én 5 tippem hogyan indulj el a célod felé

Itt toporog a január és tapasztalatom szerint, sokan különböző fogadalmakat tesznek az újévben.

Néhányan edzéssel, életmódváltással kapcsolatban fogalmazzák meg a fogadalmaikat.

Ezek januárban, esetleg februárban még működnek is, aztán szépen lassan minden más fontosabb lesz, és elhalványulnak a januárban tett fogadalmak.

Mutatok néhány trükköt, amellyel könnyebben fenntarthatod a kezdeti lelkesedést.

1. Tervezz előre

Ha nincs előre megtervezett edzésed, akkor könnyen elveszítheted a motivációdat. Tervezd meg akár 2,4,8, vagy 12 hétre előre, a kitűzött célodnak megfelelően. Ez az időbeosztásodban is segít és nem fognak az edzéseid elhúzódni több órára, mert esetleg nem tudod, milyen gyakorlatot is végezz. Vezess edzésnaplót! 

2.  Határozd meg pontosan a célod

Tűzz ki egy nagyobb célt, de határozz meg magadnak kisebb célokat, amiket hamarabb el tudsz érni, és azok teljesítésével el tudod érni a kitűzött nagyobb célt. Határozd meg mindegyiknek a teljesítés idejét is. Nem kell pontosan, de egy időintervallumot mindenképp adj meg magadnak. Akár írd fel abba a füzetbe, amibe az edzésterved írod.

3. Kövesd nyomon a haladást

Az életmódváltás hatásai szabad szemmel számodra nem biztos, hogy észlelhetőek és a mérleg sem minden esetben mutatja a változást.

Csinálj előtte utána fotókat, mérd magad és írd hetente, vagy két hetente a súlyod és a körméreteidet (derék, csípő, comb, bicepsz… stb.).

4. Ne eddz egyedül

Próbálj néha olyasvalakivel együtt edzeni, aki előrébb van, mint Te, akire esetleg még fel is nézel. Ez lehet régi ismerős, vagy a teremben szerzett új barát. Ezáltal kiléphetsz a komfort zónádból és fejlődésre kényszeríted saját magad.

Ne hasonlítsd magad hozzá, a saját képességeidhez mérten akard elérni, amit Ő elért.

5. Határozd meg az edzéseid konkrét időpontját

Gyakran előfordul, hogy „majd holnap edzek” vagy „majd később” végül nem történik semmi és elmarad az aznapi edzés, aztán szépen lassan egyre több edzést hagysz ki.

Határozd meg melyik napon, hány órakor fogsz edzeni. Kezeld úgy ezt az időpontot, hogy kizárólag nyomós indok miatt változtatható! (például: betegség)

Az elindulásnál és út közben is ezek a kis trükkök nagyon sokat segíthetnek.

Ja, még egy plusz tanács:

A jövőben ne azért eddz, mert valamilyen fogadalmat teszel. Tekints, az edzéseidre úgy, mintha egy szokás lenne. Élvezd, amit csinálsz!

Az elindulásnál és út közben is ezek a kis trükkök nagyon sokat segíthetnek.

Sikeres, Boldog Új Évet Kívánok Neked!

Szeretettel

Ágnes

“Az én 5 tippem hogyan indulj el a célod felé” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.