Választanod kell 2019-ben, a jelenlegi életed és az új életed között?

Elhatároztad maga és kitűzted a célod. Szándékosan nem azt használtam, hogy „megvan már az újévi fogadalmad…”

Az a kérdés merülhet fel benned, hogyan illeszd be ezt a munkád, a család, a barátok és a mindennapi programok mellé. Szóval meghatároztad magadnak, hogy néhány hét, vagy hónap múlva valamennyi kilóval könnyebb, vagy nehezebb leszel. Bizony változtatni kell valamin!

Változtatás nélkül nem megy a dolog. Az első kihívás lehet, megtalálni az edzéshez szükséges időt. Nagyon sokszor pont ez az egyik kifogás, amit hallok, hogy nincs időm edzeni.

Általában a heti programokat előre tudjuk. Nálam legalábbis így van, nagyon ritkán csúszik be 1-1 váratlan találkozó, vagy esemény.

Ha tudom milyen lesz a hetem, be tudom illeszteni az edzést is. Akár egy gyorsat, akár hosszabbat. Ha kevés az idő, lehet növelni az edzés intenzitását, a gyakorlatokat szuperszettben végezzük. Ezzel sok-sok percet takaríthatunk meg. Végezzünk intervall edzést.

Az új szokásokat be kell vezetni minél előbb. Fokozatosan, ha nem megy egyszerre a változtatás, de minél előbb. Ha nem vezetjük be az új szokásokat az életünkbe, akkor nagyobb a feladás esélye. Főként abban az esetben, ha a motivációnk is csökken. Ilyenkor viszont, nem kell lemondani a társadalmi életről. Például: ha a barátokkal elmentek egy étterembe vacsorázni, akkor válassz az étlapról olyan egészséges ételt, ami beilleszthető az új étrendedbe. Ha esetleg a napi tervet meghaladná, akkor csökkentsd egy másik étkezésed. Egy ilyen találkozó előre meg van szervezve, így egy korábbi étkezésedből is elvehetsz, a következő növelése érdekében. Ha mégis valami miatt túllépted a napi terved, akkor másnap korrigálj edzésben, vagy étkezésben. A barátok, a család fontos része az életednek akkor is, ha Te életmódot váltasz. Nem kell kizárnod Őket, csak meg kell találnod a saját alternatíváidat.

A hosszú távú eredmények eléréséhez és megtartásához a következetesség, a kompromisszum és az önkontroll lesz a kulcs.

Az életmódváltás jutalmazni fog és egy másik nézőpontot hoz az életedbe. Rájössz, hogy mennyi erő van benned, és ez magabiztosságot ad neked, minden más területen.

Függetlenül attól, hogy rövid, vagy hosszú távú céljaid vannak, ne felejtsd el dokumentálni a fejlődésed. Ne csak a mérlegre koncentrálj, inkább mérd a körméreteidet és készíts fotókat.

Ne feledd: a pozitív gondolkodás, pozitív változást hoz!

Szeretettel

Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.