Nyári élmények – Horvátország

Számomra az idei nyár hihetetlen, nagyszerű és fantasztikus volt. Olyan élményeket élhettem meg a családommal, amire már régóta vágytam.

Van, akinek nem probléma, van akinek igen és van aki talán „cikinek” tartja azt, ha a nyaralás nem tengerparti.

Eddig nem lehetett részem tengerparti nyaralásban. Idén láttam életemben először tengert.

 

 

 

A férjem szerint én voltam a gyerek a családban azon a héten, amikor Horvátországban tölthettünk el egy hetet. Nem lehetett látni csak a hátamat meg a vízből kikandikáló bokámat.

Vettünk a nyaralásra egy akciókamerát. Mindent le akartam fotózni, minél több tengeri állatot felvenni.

 

 

 

 

Nyilván egy strand nem olyan, mint egy korallzátony, de számomra voltak érdekes állatok. Amennyit csak lehetett megfogtam, fotóztam, vagy videóztam.

Jó érzés ezeket visszanézni és felidézni a nyári emlékeket.

A nyaraláson egy apartmant béreltünk magyaroktól. Nagyon kedvesek voltak és minden olyan volt, amilyen a képeken és a leírásban. Nem az étkezés miatt döntöttünk apartman mellett, hanem azért, mert úgy gondolom gyerekekkel ez volt az ideális megoldás. Jártunk már velük szállodában és mindig gond volt, hogy mit egyenek, vagy mért akkor kell vacsorázni, amikor… stb.

Szállodában is lehet olyan ételeket választani, ami belefér az életmódunkba, ha apartmanba megyünk, még könnyebb dolgunk van. Azt főzünk és eszünk, amit mi szeretnénk. Elhatározás és döntések sorozata az egész, semmi más. Akkor sem vagyok „visszaeső” ha a régi megszokott ételeket eszem nyaralás alatt.

Horvátországban ettem melegszendvicset, tésztát, kenyeret, mégis fogytam fél kg-t. Miért? Mert nem úgy ettem, hogy mindent felfaltam. A bőröm állapotán meglátszott viszont, a glutén és a tejes ételek fogyasztása.

Ezt a problémámat hazaérkezve orvosoltam, a jól bevált kis életmódommal.

Már tudok mértéket tartani. Tudom, ha eszem egy bizonyos mennyiséget, mennyi mozgásra van szükségem ahhoz, hogy ne mutassa a mérleg. Mivel egész nap úszkáltam így megengedtem magamnak plusz kalóriákat.

Nagyon jól éreztük magunkat. Nem figyeltünk másra, csak a saját szórakozásunkra. A megszokott életmódomra ráérek a nyaralás után. Persze most nem készülök semmilyen versenyre, ezért megtehetem, hogy egy kiegyensúlyozott élvezhető étrendet tartsak. Ebbe belefér néha egy fagyi, vagy kukorica, esetleg hamburger, Svájcban egy fondu, vagy más olyan étel, ami egyébként nálam tiltólistás.

Mindenkinek a saját döntése, hogy mikor, milyen ételt fogyaszt el.

A Te Tested, a Te felelősséged!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.